Show productie amusementskoor Choke Over Leven

Zaterdag 25 mei aanstaande neemt Amusementskoor Choke deel aan het BALK-festival regio Zuid, geafficheerd als ‘De Fendert Zingt 2024’ in het Brabantse Zevenbergen. Het Maas en Waalse gezelschap staat als eerste geprogrammeerd en verricht de aftrap voor een prachtige muziekdag met een deelnemersveld van zanggroepen, ensembles en koren van allerlei pluimage. Benieuwd naar de inhoud van deze dag? Lees snel verder.

BALK Festival Zuid

De Stichting BALK is een landelijke bond die amateurkunst, waarbij koormuziek – al dan niet in combinatie met theater of dans – een rol speelt, promoot en ondersteunt. Aan het optreden is geen jurering verbonden. Wel zijn er diverse prijzen voor onder andere beste koorarrangement en podiumpresentatie en kunnen eervolle vermeldingen toegekend worden. Maar het gaat deze dag vooral om het genieten ván en kijken náár andere koren, kwaliteitsverbetering en inspiratie.

Ééndagsvliegen

Het festival staat in het teken van “Eéndagsvliegen”; nummers die bekend zijn geworden door een band of artiest, van wie daarna weinig of geen grote hits meer gehoord werden. Bekende voorbeelden hiervan zijn “It’s raining men” van The Weather Girls en “Lemon Tree” van Fools Garden. Choke kiest hierbij voor “I’ll be there for you” van The Rembrandts, vooral bekend als het titelnummer van de bekende televisieserie Friends.

Bondige afwisseling

Onder leiding van dirigente Kirsten de Lorijn-Houtman laat Choke zich van haar beste kant zien. In een kort tijdsbestek krijgt het publiek een mooi, bondig, maar veelzijdig repertoire voorgeschoteld van datgene wat Choke zoal te bieden heeft. Naast het hierboven genoemde nummer staan onder meer “Liefs uit Londen”, “Killer Queen”, “Mansions of the Lord” en “Dream On” op het programma.

IN HET KORT

  • Event: de Fendert Zingt 2024 – BALK festival Zuid
  • Datum: zaterdag 25 mei
  • Tijd: van 12:15 uur tot 22:30 uur
  • Locatie: Theater De Borgh
  • Adres: IJshof 1, Zevenbergen

KAARTJES KOPEN?

Wil jij de het muziekfestival BALK bezoeken? Leuk om te horen! Trommel wat vrienden, familie, bekenden, kennissen of buren op en bestel je kaarten. Kaartjes kosten € 15,00 en bestel je gemakkelijk en snel via de website van De Fendert Zingt. Toegangskaarten zijn – indien beschikbaar – ook nog aan de zaal te kopen. Let op: Aan de zaal kan alleen gepind worden, met contant geld betalen is daar niet mogelijk. Een toegangskaart geeft recht op bezoek aan alle optredens gedurende de hele dag.

Voor meer informatie over het muziekfestival, kijk op: www.defendertzingt.nl.

Vergelijkbare berichten