Jubilerend Choke groet Italië

Zaterdag 7 mei doet de Giro d’Italia het Land van Maas en Waal aan.

Het is een prachtige gelegenheid voor de regio om de aandacht op zich te vestigen. Die kans wordt met beide handen door menig vereniging, buurt, of vriendenclub aangegrepen. Zo ook door Amusementskoor Choke, dat dit jaar haar 30-jarig jubileum viert. Bovendien presenteert het gezelschap volgend jaar weer een grote productie waarin een duidelijke link aanwezig is met het land van de pizza, latte macchiato en Chianti.

resize 

Door een aantal (fiets-)enthousiastelingen binnen de groep wordt gewerkt aan een visuele groet aan Italië, Nederland en overig tv-kijkend en wielrenminnend Europa.

In een weiland bij de T-kruising Veesteeg/Mosterdwal verschijnt een deel van een notenbalk met daarin genoteerd de eerste twee maten van het Italiaanse volkslied.

De notenbalk wordt enigszins golvend afgebeeld, als symbool voor de zich door ons deel van het land slingerende rivieren. Een in pictogramstijl gemaakte wielrenner onderneemt een poging om de golfbeweging in de notenbalk te beklimmen. Natuurlijk worden de eerste acht muzieknoten van “Fratelli d’Italia” weergegeven in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen, wit en rood.

Het geheel wordt gecompleteerd met de eerder genoemde groet.

In roze letters verschijnt Ciao Italia en wordt aan iedereen duidelijk gemaakt dat Choke 30 jaar bestaat.

En nu maar hopen dat het gezien wordt vanuit de lucht ...)

Choke voegt wat toe aan elke uitvoering

Drama

Naast zangrepetities hebben wij ook regelmatig repetities die gericht zijn op performance. Onze choreograaf en regisseuse helpen ons een diepere laag aan te brengen in onze uitvoeringen.

Choke houdt van muziek

Wij ♥ muziek

De leden van Choke houden van muziek, ons repertoire is zeer gevariëerd.

 

Choke, muziek en dans gecombineerd

Muziek en dans

Stilzitten op de swingende nummers van Stevie Wonder, Mary Mary, Scissor Sisters of Fun?
Niet bij Choke; onze choreograaf Joost Pluim bedenkt steeds opnieuw verrassende en vernieuwende choreografieën bij onze nummers!

Repetitieruimte

  • SBO De Dijk
    Heuvel 61-63 te Druten

Voorzitter

  • Henriette van den Beld
    0487 51 43 50

Secretaris

Bert Tavenier
Bernhardstraat 33
6657 AD Boven-Leeuwen