"Nog nooit zo’n mooie Mantelzorg dag gehad".

Deze reactie overheerste bij de Mantelzorgers die op 10 november aanwezig waren in d’n Bogerd in Druten. ‘Toepasselijke afwisselende muziek, mooie nummers die prachtig zijn uitgevoerd. Heerlijk om naar te kijken en te luisteren.’

Het persoonlijke verhaal van Jessica over de jonge mantelzorger heeft veel indruk gemaakt. Zij schetste op een integere wijze een jong gezin, waarbij een van de kinderen met een handicap geboren is en 24-7 uur begeleiding en verzorging nodig heeft. Dit betekent niet alleen veel voor de ouders, maar ook andere kinderen in het gezin dragen hun steentje bij. De jonge mantelzorgers. Bijzonder wat deze jonge mensen voor anderen doen. We luisterden geboeid en werden gegrepen door haar verhaal. Menig traantje werd even weggepinkt.

Het was een programma waarbij er enerzijds werd stilgestaan bij de impact die het leven heeft wanneer je Mantelzorger wordt voor iemand die je dierbaar is. Daarnaast was er ruimte voor een lach en positiviteit. Het belang om gezien te worden en elkaar te zien werd gedurende deze middag extra onderstreept. 

Het was heel bijzonder om als koor deze invulling van het programma te mogen verzorgen.

Hebben we onze belofte waargemaakt?  Ja, iedereen ging met een goed gevoel en vrolijk naar huis. Missie geslaagd!