Wat is Choke

Amusementskoor Choke, opgericht in 1986, is een koor uit het Land van Maas en Waal met de standplaats Druten. Het koor heeft op dit moment 35 leden, bestaande uit 11 mannen en 24 vrouwen. De leeftijd van de koorleden varieert van eind twintig tot boven de zestig.

Het repertoire is veelzijdig met als hoofdmoot musical, popmuziek, Nederlandstalige en Engelstalige ballades. Hierbij kan men denken aan nummers van artiesten zoals Dotan, Antonie Kamerling, Simon & Garfunkel, Avicii, Imagine Dragons en musicals, zoals Joseph, Chess, Miss Saigon en Les Miserables. Daarnaast probeert Choke nieuwe uitdagingen aan te gaan door bijvoorbeeld het zingen van muziek uit andere culturen en/of stijlen uit vroeger tijden. De muzikale leiding is vanaf eind 2012 in handen van dirigent Kirsten de Lorijn-Houtman.

Naast de zang is ook de presentatie van de zang een pijler van Amusementskoor Choke. Of het nou om een groot of klein optreden gaat, Choke besteedt volop aandacht aan de totale presentatie. Door choreografie, drama, bijpassende kleding, en eventueel met extra hulp van decorstukken of lichttechniek probeert Choke het publiek volop te amuseren. De regie hiervan is in handen van Joost Pluim.


Amusementskoor Choke brengt eens in de 3 jaar een grote productie. Hiervoor wordt de kennis van een regisseur ingeschakeld. In de afgelopen 30 jaar heeft Choke 12 grote producties gedaan. Naast deze eigen producties schuwt Choke ook de uitdaging niet om met andere koren/artiesten en/of organisaties een kortdurende samenwerking aan te gaan.


Ook voor de eigen leden probeert Choke uitdagend te blijven. Natuurlijk wordt die uitdaging gezocht in verandering van repertoire en choreografie, maar ook in het aanbieden van diverse workshops en gezamenlijke ontspannende activiteiten.

Choke voegt wat toe aan elke uitvoering

Drama

Naast zangrepetities hebben wij ook regelmatig repetities die gericht zijn op performance. Onze choreograaf en regisseuse helpen ons een diepere laag aan te brengen in onze uitvoeringen.

Choke houdt van muziek

Wij ♥ muziek

De leden van Choke houden van muziek, ons repertoire is zeer gevariëerd.

 

Choke, muziek en dans gecombineerd

Muziek en dans

Stilzitten op de swingende nummers van Stevie Wonder, Mary Mary, Scissor Sisters of Fun?
Niet bij Choke; onze choreograaf Joost Pluim bedenkt steeds opnieuw verrassende en vernieuwende choreografieën bij onze nummers!

Repetitieruimte

  • SBO De Dijk
    Heuvel 61-63 te Druten

Voorzitter

  • Henriette van den Beld
    0487 51 43 50

Secretaris

Bert Tavenier
Bernhardstraat 33
6657 AD Boven-Leeuwen